Fruit en groente zijn zeer geschikt om "papier"van te maken. Fruit of groente in dunne reepjes of stukken snijden, even blancheren en dan tussen katoenen lappen en krantenpapier in de pers. Regelmatig de kranten en doeken verversen en na een aantal dagen is alles droog en is er groentepapier.

uit 2017 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Papyrus I

2017

Groentepapier gemaakt van radijs. Collage met handgeschept papier van katoenvezels en radijs, synthetisch garen op perspex.

Papyrus II

2017

Groentepapier gemaakt van radijs. Doorgesneden radijs gemaakt van papiergaren. Afbeelding op perspex.

Papyrus III

2017

Groentepapier gemaakt van radijs. Collage met handgeschept papier van katoenvezels en radijs, synthetisch garen, op perspex.
 

Groentepapier

2017

Foto van zelfgemaakt papier van een appel afgedrukt op aluminium

Groentepapier

2017

Foto van zelfgemaakt papier van een wortel op aluminium afgedrukt

Groentepapier

2017

Foto van zelfgemaakt papier van een rode ui, afgedrukt op aluminium

Groentepapier

2017

Foto van papier van zoete ui gedrukt op acryl

prei

2017

Foto van papier gemaakt van prei afgedrukt op aluminium

Lantaarn rode ui

2017

Rode ui en handgeschept papier zijn in een vierkant gevouwen waardoor een lampje of waxinelichtje erin kan staan. De structuren van de rode ui komen zo heel mooi tot hun recht. Opgevouwen eenvoudig te versturen als kaart (zonder lichtje), incl. envelop.

Lantaarn courgette

2017

Courgette en handgeschept papier zijn in een vierkant gevouwen waardoor een lampje of waxinelichtje erin kan staan. De structuren van de courgette komen zo heel mooi tot hun recht. Opgevouwen eenvoudig te versturen als kaart (zonder lichtje) inclusief envelop.

Kaart met courgettepapier

2017

Dubbele kaart met handgeschept papier en courgettepapier. Kan staan met daarachter eventueel een waxinelichtje waardoor de structuur prachtig tot zijn recht komt. Ook mooi om in de vensterbank te zetten (niet in de volle zon). Kaart inclusief envelop.

Kaart met wortelpapier

2017

Kaart met handgeschept papier en wortelpapier. Kan staan met daarachter eventueel een waxinelichtje waardoor de structuur prachtig tot zijn recht komt. Ook mooi om in de vensterbank te zetten (niet in de volle zon). Kaart inclusief envelop.

Courgette en aubergine (cirkel 2)

2017

Groentepapier van courgette en aubergine, cirkel van  handgeschept papier. Op plexiglas dus transparant. Mooi voor het raam waar de structuren mooi uitkomen. 

Courgette en aubergine (cirkel 1)

2017

Papier van courgette met hart van aubergine. Handgeschept papier garen. Op plexiglas waardoor de mooie structuren te zien zijn als het voor het raam hangt. 

Wortel

2017

Papier gemaakt met wortel en handgeschept papier en draad. Op plexiglas. Structuren en transparantie zijn het mooiste te zien als het voor het raam hangt.